Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

Historia

Something Blue:n historia pähkinänkuoressa:

 

2004

Huhtikuu

    Something Blue:n tarina alkaa. Riku Saarinen ja Jouni Hannula puhuivat sontaa kuten aina. Riku oli ollut vailla bändiä jo jonkun aikaa edellisen rock-poppoon kuoltua. Yhdessäpäin sitten jätkät tuumailivat, että"Olis kyllä nastaa soittaa bluesia'' No, eipä aikaakaan kun blues bändi oli kasassa; ensimmäiset treenit pidettiin vain viikko tuumailun jälkeen! Bassoon värvättiin Rikun isä Marko Saarinen, jonka Jounikin tunsi useammasta edellisestä bändistä. Rumpuihin napattiin Rikun vanha luokka- ja bändikaveri Lassi Mertaranta. Kitaran ja laulun tontin otti Riku ja rytmikitaran paikan Jouni.

Kesäkuu

    Markolla loppui aika ja motivaatio heti alkuunsa ja Erkka Saariosta tuli bändin uusi basisti.

Elokuu

    Erkka Saarion täytyi jättää bändi lähteäkseen vaihto-oppilaaksi nahkahousujen luvattuun maahan; Saksaan. Joten, taas oli etsittävä uusi basisti.

Syyskuu

    Parin viikon hiljaiselon jälkeen löysimme uuden basistin ja blues rullasi taas.

 

Samaan aikaan Timi Muhonen lähestyi meitä kysymällä tarvettamme kosketinsoittajalle. No, mikäs siinä, viikko Mikan jälkeen meillä oli nyt myös kosketinsoittaja.

Timi MuhonenTimi Muhonen

Timi Muhonen

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

2005

 

Tammikuu

    Something Blue lähti Oriville Studiolle 7.1.2005 nauhoittamaan 6 oman biisin sisältävää EP:tä. Riku opiskeli siellä paraikaa musiikkiteknologiksi, jotan hän toteutti tämän EP:n projektityönään.

Helmikuu

    Emme olleet tyytyväisiä Mikan suoritukseen studiossa, joten korvasimme hänet osaavammalla basistilla. Aki Järvelä liittyi remmiin heti studiosession jälkeen.

Aki JärveläAki Järvelä

Aki Järvelä

 

 

Maaliskuu

    Bändin ensimmäinen EP valmistui. EP kantoi nimeä 'Do not stop on tracks' sisältäen 6 omaa biisiä.

Kesäkuu

    Timi Muhonen ilmoitti jättävänsä bändin innostuksen lopahdettua. Päätimme, että pärjäämme ilman kosketinsoittajaa, joten emme etsineet Timille korvaajaa.

Elokuu

    Lassi Mertaranta jätti bändin ajanpuutteen takia, joten nyt oli vuorostaan rumpalin etsimisen vuoro. Tässä vaiheessa oli kuitenkin bändin ensimmäinen keikka tiedossa, joten Lassi lupautui vielä sen soittamaan.

Päätimme ottaa uuden päälaulajan bändiin. Rikun luokkatoveri; Antti Katainen; musiikkiteknologilinjalta otettiin ryhmään.

Antti KatainenAntti Katainen

Antti Katainen

 

 

Ja kuten melkein jo arvata saattaa.., Aki Järvelä ajautui motivaatio-ongelmiin, joten hän jätti bändin. Tässä vaiheessa näytti bändin tilanne jo melkoisen pahalta. Bändi kun oli koko komppiryhmää vailla. Tilanne muuttui kuitenkin äkkiä paremmaksi. Kosiskelimme perustajabasistia; Marko Saarista; tulemaan takaisin remmiin ja mieshän suostui. Näin ensimmäinen palanen loksahti kokoonpanon osalta paikalleen.

Marko SaarinenMarko Saarinen

Marko Saarinen

 

 

Lokakuu

    Bändin ensimmäinen keikka oli Ravintola Rockissa Lahdessa 7.10.2005! Keikka oli menestys ja bändi sai jälleen lisää tuulta purjeiden alle.

Something Blue Ravintola Rock:issa, Lahdessa 7.10.2005

Something Blue ensimmäisellä keikallaan

 

Toinenkin palanen kokoonpanon osalta loksahti paikalleen, kun löysimme vihdoin uuden rumpalin. Petri Laine liittyi bändiin kalvotaiteilijaksi.

 Petri LainePetri Laine

Petri Laine

 

Joulukuu

    Päätimme luopua laulajastamme Antti Kataisesta. Riku otti siis taas vokalistin tontin täyttääkseen.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

2006

 

Helmikuu

    Something Blue lähti kohti studiota. Tälläkertaa alettiin tekemään bändin ensimmäistä pitkäsoittoa. Levylle päätettiin tehdä 11 omaa biisiä ja 1 koveri.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

2009

Heinäkuu

    Something Blue sai vihdoin valmiiksi yhtyeen ensimmäisen albumin! Levy nimeltä Got the blues burnin' voitiin vihdoinkin, 3 vuoden työn jälkeen julkistaa valmiiksi! Levyn teko kesti kyllä liian kauan. Syitä tähän löytyy monia, kuten esimerkiksi Rikun muutto (hänhän toteutti levyn painokuntoon), jolloin teko vaikeutui. Myös motivaatio saattoi jossain vaiheessa olla matalalla. yms. yms. Tästä kuitenkin noustiin komeasti!

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

2013

Joulukuu

    Perustajajäsenemme Jouni Hannula jätti paikkansa bändimme komppikitaristina. Ratkaisu oli kaikille vaikea, mutta erimielisyydet bändin musiikkityylistä ja kehittymisestä olivat liian suuria, että ne olisi saatu ratkaistua millään muulla tavalla.
 
Jouni HannulaJouni Hannula
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jouni Hannula
 
Muutosten myötä Something Blue jatkaa uudistuneena ja entistäkin energisempänä!
 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

2014

 

Joulukuu

    Something Blue julkaisi toisen EP:nsä. EP kantaa nimeä 'Yesterdays and tomorrows' ja se sisältää 2 omaa biisiä ja 4 lainakappaletta.